Цената на избраната застраховка много зависи от рисковете, които Ви заобикалят

car insurance

Как точно да сметнем колко плащаме за премийни вноски

Нашият пазар на застраховане продължава да се развива, както даже и в реалните условия на криза се отчита увеличаване на премийните приходи като при общото, също и при животозастраховането. Дали също всичко това значи, че финансовото образование на потребителите в страната се е покачила? Реално е възможно и да е по този начин. Факт е дори, че много от българите си вземат застрахователни полици в условие, че няма още един вариант. Ако управлявате кола без актуална Го например, поемате риска не само за голямо нарушение, но и да ви приберат шофьорксата книжка. А ако наистина сте успели да накарате някоя банка да ви отпусне кредит, можете спокойно да се простите с плановете си, докато не застраховате заложеният си дом, или доброто здраве и Вашите бъдещи приходи. Хората, които не са задължени от някаква конкретна неприятна ситуация обаче рядко прекрачват прага на застрахователен агент. Повечето са тези, които през живота си нито веднъж не са си купували застрахователна полица.

Повечето домакинства си мислят, че, като само намират приходи да изплатят домашните си такси, би било лукс да обмислят за повече разноски по застраховане на имота или здравето си. Една от основните причини да се очакват скъпи премийни вноски е, че те не са на „ти“ с действията на дружествата за застраховане и начините за определянето на крайните цени. Винаги, когато изготвя с Вас договор, главен фактор става основен за сдружението – риска, които се поема. Понякога той може спокойно да е адски висок, че реално не имате възможността да си вземете застрахователна полица на каквато и да е цена. Като пример, ако Вие живеете в квартал, застрашен от много природни бедствия, е адски много възможно абсолютно никоя застрахователна агенция да не желае да покрие имуществото ви срещу тази реална опасност.

Но от друга страна, ако компанията прецени, че този риск, обвързан с вашия договор е минимален, вноските, които дължите да са толкова ниски, че лесно да си ги позволите дори и с минималния си приход. Как точно застрахователите пресмятат опасността при отделните продукти и услуги? Макар че съществуват наистина много индивидуални различия, налице са някои главни правила, към които се придържат членовете на този сектор по целия свят.

Вижте сайта ни: http://www.zastrahovai.se/